MISTINGUETT CAVA BRUT NATURE
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Hispaania |
Piirkond | Kataloonia, Penedes, Cava DO |
Viinamarjasort | Macabeo, Xarel-lo, Parellada |
Korje | Viinamarjad korjatakse erinevatel aegadel: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. Toimub käsitsi ja mehaaniline korje. |
Valmistamine | Kääritamine: Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 12 kuud. |
Värvus | Värvus on kahvatukollane, kergelt roheka varjundiga. Mullijuga tihe, elegantne ja peenike. |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane. Tunda on küpseid kollaseid õunu, pirne, troopilisi puuvilju ja röstmandleid. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske, keskmise happega, tunda küpseid puuvilju, tsitruselisi ja röstitud mandleid, sarapuupähkleid. Järelmaitse pikk ja elegantne, mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, külmad eelroad, mereannid, sushi, paella, risotto. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 5-6° C klassikalisest vahuveini pokaalist või Bordeaux tüüpi valge veini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Klassifikatsioon: Brut Nature
Jääksuhkur: 1,3g/L
NV (non-vintage) – ei ole ühe aastakäigu Cava.
Tootja kodulehelt leiab huvitavat lugemist toote sünniloost:
http://www.mistinguettsparkling.com/en/mistinguett-3/
brut natureCava DOhispaaniakatalooniakuivMacabeoParelladaPenedesXarel-lo