VALLFORMOSA CLASSIC CAVA SEMI-SECO
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
---|---|
Magususe aste | Poolkuiv |
Päritolumaa | Hispaania |
Piirkond | Kataloonia, Penedes, Cava DO |
Viinamarjasort | Macabeo, Xarel-lo, Parellada |
Korje | Viinamarjad korjatakse erinevatel aegadel: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. |
Valmistamine | Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 12 kuud. |
Värvus | Kahvatukollane, roheka alatooniga. Mullijuga tihe ja elegantne. |
Aroom | Värske ja puuviljane. Tunda rohelisi õunu, küpseid kollaseid luuvilju, virsikud, aprikoosid ja rohelisi tsitruselisi. |
Maitse | Poolkuiv ja värske. Tunda küpseid troopilisi puuvilju, üleküpseid kollaseid õunu, pirne ja kollaseid tsitruselisi. Järelmaitse on pikk ja elegantne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, desserdid, puuviljavalik, valge-ja sinihallitusjuustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 5-6° C klassikalisest vahuveini pokaalist või Bordeaux tüüpi valge veini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kogus kastis | 6 pdl |
Kirjeldus
NV (non-vintage) Ei ole ühe aastakäigu Cava
Jääksuhkur: 33g/L
AperitiivCava DODesserdidhispaaniakatalooniaPenedespuuviljavalikvalge-ja sinihallitusjuustud.