fbpx

ACKERMAN ROYAL CREMANT DE LOIRE ROSE BRUT 75CL

Päritolumaa Prantsusmaa
Piirkond Cremant de Loire AOP, Saumur
Viinamarjasort 100% Pinot Noir
Korje Käsitsikorje
Valmistamine Pinot Noir viinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse, edasi toimub fermentatsioon termoreguleeritud terasvaatides, kestakontakt veinivirdega on 2-4 tundi. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 12 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudeli­kael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klom­bina minema) ja liqueur d'expédition’i (sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Royal Cremant de Loire Rose Brut jääksuhkur 11g/L.
Alkoholisisaldus 11,5%
Värvus heleroosa, mullijuga pikk ja peenike.
Aroom Aroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju, küpseid vaarikaid, jõhvikaid ja pohli, tsitruseviljade mineraalsust.
Maitse Maitse on värske, kuiv ja lopsakalt marjane. Tunda küpseid vaarikaid, punaseid sõstraid, jõhvikaid, kuivatatud kibuvitsamarjasid. Järelmaitse on marjane ja mineraalselt tsitruseline.
Toidusoovitus Aperitiiv, mereannid, grillitud krevetid, kammkarbid, kaaviar, sushi, sashimi, carpaccio (pardi ja veise), küpsetatud punane kala ja juustuvaliku juurde.
Serveerimistemperatuur jahutatult 6-7°C klassikalisest vahuveini pokaalist või valge veini pokaalist.
Saadaolevad mõõdud 75 CL
Kogus kastis 6

Kirjeldus

Jääksuhkur: 11 g/L

Säilitamispotentsiaal: 8-10 aastat.

Ackerman´i veinimaja on loodud 1811. a ja on vanim Cremant´e valmistav veinimaja Loire Valley´s, Saumur ja Cremant de Loire piirkonnas. Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas, Saumur´s ja Royal sarja Cremant´d olid kuninganna Victoria ametlikud õukonna vahuveinid.

Alkohoolsete jookidega ja tubakatoodetega tutvumiseks kinnita palun, et oled vähemalt 18-aastane.

Ei ole veel 18-aastane

Väljun

Olen vähemalt 18-aastane

Sisenen