BANFI BRUNELLO DI MONTALCINO POGGIO ALLE MURA RISERVA 2013 75cl
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
---|---|
Päritolumaa | Itaalia |
Piirkond | Toskaana |
Viinamarjasort | 100% Sangiovese |
Korje | Brunello Sangiovese viinapuud paiknevad Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel ja Poggio Alle Mura Riserva veini valmistatakse vaid parimatel aastatel. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril Horizon hübriid teras & tammevaatides temp. 25-29°C, kestakontakt 10-12 päeva. |
Valmistamine | Vein laagerdub erineva suurusega tammevaatides 2 aastat, 70% 350L Prantsuse tammevaatides ja 30% 90-60hl Prantsuse vaatides ja edasi areneb vein pudelis. Brunello Riserva kvaliteediastmes veini ei tohi ennem müüa, kui on möödas 01.jaanuar ja 6 aastat antud aastakäigust. |
Värvus | Värvus on sügav, rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid punaseid-ja musti marju, küpsed kirsid, mustad ploomid, üleküpsenud põldmarjad, mõrušokolaad, kohviuba ja liköörsust. |
Maitse | Maitse on kompleksne, heas tasakaalus, keskmise täidlusega, tunda pehmed marja- ja vaaditanniine, küpseid kirsse ja tumedaid luuvilju, kuivatatud musti ploome, mõrušoklaadi ja vürtse . Järelmaitse pikk ja sametiselt pehmete tanniinidega. |
Toidusoovitus | Veiseliha, ulukiliha, lambaliha ja arenenud juustude juurde-Parmigiano Reggiano, Pecorino. |
Serveerimistemperatuur | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Esimene aastakäik: 2007.a.
arenenud juustude juurde-Parmigiano ReggianoitaalialambalihaPecorinosangioveseToskaanaUlukilihaveiseliha