BANFI CUM LAUDE
Kirjeldus
Tootja: Castello Banfi S.R.L.
Esimene aastakäik: 1999
Arengupotentsiaal: 5-10 aastat.
Viinapuud paiknevad Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel, vahemikus 120m (Syrah) -230m (Sangiovese) üle merepinna. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, pressitakse. Fermentatsioon toimub igal viinamarjasordil eraldi Horizon hübriid teras & puitvaatides. Esimesed 2 päeva enne kääritamist toimub külm-matseratsioon (14°C), edasi toimub matseratsioon (22°C). Veinide (iga sort eraldi) arendamine toimub puitvaatides 6 kuud ja siis veinimeister valmistab cuvèe. Valmis cuvée areneb veinivaatides 6 kuud ja pudelis 6 kuud.