fbpx

BOTTEGA AMARONE VALPOLICELLA DOCG 75cl

Päritolumaa Itaalia
Piirkond Veneto, Amarone della Valpolicella Classico DOCG
Viinamarjasort Corvina, Corvinone, Rondinella
Valmistamine Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, parimad kobarad jäetakse looduslikult 3 - 4 kuuks kuivama, kus marjad kaotavad oma kaalust ca 55-60% ning alles seejärel alustatakse marjade pressimisega. Pressitakse jaanuaris/ veebruaris, millele järgneb aeglane ja pikk fermentatsioon, mis kestab 30-50 päeva. Fermentatsioon toimub koos kestadega. Amarone puhul on kasutusel eriline pärm, mis elab kangemas alkoholis kui 16%. Vein peab vähemalt 2 aastat küpsema tammevaadis. Amarone DOCG puhul kestab käärimine seni kuni vein on kuiv.
Värvus Tumepunane, violetse alatooniga.
Aroom Aroom on kompleksne, tunda üleküpseid, liköörseid tumedaid luuvilju- metskirss, ploom, mustsõstar; üleküpseid punaseid marju, vaarikaid, muskaatpähklit, tumedat šokolaadi ja kuivatatud ürte.
Maitse Maitse on kuiv, täidlaselt jõuline ja struktuurselt kompleksne. Tunda üliküpseid mureleid, kirsse, ploome, marja-ja tammevaadi tanniine, kuivatatud nelki, vürtse, mõrušokolaadi. Järelmaitse pikk ja vürtsikalt marjane.
Toidusoovitus Lambaliha, ulukiliha, grill-lihad, loomaliha hautised, punaveini-ja marjakastmed, arenenud kõvad laabijuustud.
Serveerimistemperatuur Jahutatult 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein 1-2 tundi varem avada/ dekanteerida.
Saadaolevad mõõdud 75 cl
Kogus kastis 6 pdl

Kirjeldus

Amarone on võimas ja elegantne punavein, mida valmistatakse ligi tuhande aasta vanuse appassimento veinivalmistamismeetodi järgi.

Tootja: Bottega SpA

Viinapuude istikutihedus: 4500 istikut/ha

Arengupotentsiaal: 8-10 aastat alates korjeaastast.

Alkohoolsete jookidega ja tubakatoodetega tutvumiseks kinnita palun, et oled vähemalt 18-aastane.

Ei ole veel 18-aastane

Väljun

Olen vähemalt 18-aastane

Sisenen