BOTTEGA AMARONE VALPOLICELLA DOCG 75cl
Päritolumaa | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto, Amarone della Valpolicella Classico DOCG |
Viinamarjasort | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Valmistamine | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, parimad kobarad jäetakse looduslikult 3 - 4 kuuks kuivama, kus marjad kaotavad oma kaalust ca 55-60% ning alles seejärel alustatakse marjade pressimisega. Pressitakse jaanuaris/ veebruaris, millele järgneb aeglane ja pikk fermentatsioon, mis kestab 30-50 päeva. Fermentatsioon toimub koos kestadega. Amarone puhul on kasutusel eriline pärm, mis elab kangemas alkoholis kui 16%. Vein peab vähemalt 2 aastat küpsema tammevaadis. Amarone DOCG puhul kestab käärimine seni kuni vein on kuiv. |
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on kompleksne, tunda üleküpseid, liköörseid tumedaid luuvilju- metskirss, ploom, mustsõstar; üleküpseid punaseid marju, vaarikaid, muskaatpähklit, tumedat šokolaadi ja kuivatatud ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlaselt jõuline ja struktuurselt kompleksne. Tunda üliküpseid mureleid, kirsse, ploome, marja-ja tammevaadi tanniine, kuivatatud nelki, vürtse, mõrušokolaadi. Järelmaitse pikk ja vürtsikalt marjane. |
Toidusoovitus | Lambaliha, ulukiliha, grill-lihad, loomaliha hautised, punaveini-ja marjakastmed, arenenud kõvad laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | Jahutatult 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein 1-2 tundi varem avada/ dekanteerida. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kogus kastis | 6 pdl |
Kirjeldus
Amarone on võimas ja elegantne punavein, mida valmistatakse ligi tuhande aasta vanuse appassimento veinivalmistamismeetodi järgi.
Tootja: Bottega SpA
Viinapuude istikutihedus: 4500 istikut/ha
Arengupotentsiaal: 8-10 aastat alates korjeaastast.
Amarone della Valpolicella Classico DOCGbottegacorvinaCorvinonegrill-lihaditaaliakõvad laabijuustudlambalihaloomaliha hautisedpunaveini ja marjakastmedRondinellaUlukilihaveneto