CRUZ DE ALBA CRIANZA
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
---|---|
Päritolumaa | Hispaania |
Piirkond | Castilla-y-Leon, DOCa Ribera del Duero |
Viinamarjasort | 100% Tempranillo (*Tinto Fino või Tinta del Pais, kohalikus keeles) |
Korje | Viinamarjad on korjatud Ribera del Duero aladelt oktoobrikuu teisel nädalal, toimub käsitsikorje. |
Valmistamine | Marjad sorteeritakse hoolikalt, eemaldatakse varred, marjad purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril ja edasi areneb vein 15 kuud uutes Prantuse tammevaatides ja samuti juba eelnevalt kasutuses olnud Ameerika vaatides. |
Värvus | Värvus on tumepunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane. Tunda küpseid musti ja punaseid metsmarju, küpseid tumedaid kirsse, põldmarju, üleküpsenud mustsõstraid, kuivatatud musti ploome, piimašokolaadi ja kuivatatud ürte, vürtse. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane ja marjane. Tunda pehmeid marjatanniine ja parkaineid, üleküpsenud tumedaid marju ja tumedaid luuvilju. Järelmaitse on pikk ja marjane, pehmete vürtsidega. |
Toidusoovitus | Grillitud ja röstitud liharoad, lambaliha, grill-ribid, väike ulukid, punaveini kastmed, küpsed laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt eelnevalt dekanteerida. |
Maht | 75 cl |
Kirjeldus
Tootmismaht: 60 000 pudelit/aastas.
Arengupotentsiaal: 8-10 aastat alates korjeaastast.