DOMAINE DE PELLEHAUT BLANC
Tooteliik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Prantsusmaa |
Piirkond | Cotes de Gascogne |
Viinamarjasort | Sauvignon, Colombard, Ugni Blanc, Chardonnay, Gros Manseng ja Petit Manseng. |
Valmistamine | Kääritamine toimub madalal ning kontrollitud temperatuuril 15-17ºC ligikaudu kaks nädalat. Pärast kääritamist jääb vein laagerduma pärmisettele veel 3-5 kuuks. Vahetult enne villimist segatakse erinevate viinamarjade käärimisvirded kokku. |
Värvus | Helekollane |
Aroom | Intensiivne tsitrusviljade aroom, milles tunda eelkõige sidrunit, ananassi, virsikut ning veidi ka greipi. |
Maitse | Värskus eel- ja keskmaitses, harmoneerub kenasti järelmaitse kerge ürdisusega. Maitsetes kumavad läbi samad tsitrusviljad, mis aroomis – sidrun, ananass, virsik ja greip. |
Toidusoovitus | Valge kala heledas kastmes, kammkarbid, sidruni marinaadis linnuliha, kitse- või lambapiima juustud. |
Serveerimistemperatuur | 6 - 8° C |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Klassifikatsioon: IGP Cotes de Gascogne
ChardonnayColombardCotes de GascogneGros Mansengjuustudkitsejuustkuiv veinlinnulihamereannidPetit MansengPrantsusmaaSauvignonUgni Blancvalge kalavalge vein