DOMAINE DE PELLEHAUT ROUGE
Tooteliik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Prantsusmaa |
Piirkond | Cotes de Gascogne |
Viinamarjasort | Merlot, Cabernet Sauvignon, Tannat, Syrah ja Malbec |
Valmistamine | Iga viinamarjasort korjatakse eraldi vastavalt valmimisele. Kääritamine toimub terasmahutides 10-14 päeva. Matseratsioon kestab ka pärast veini valmis fermenteerimist. Kestasid surutakse põhja üks kord päevas. Malolaktiline kääritamine toimub enne veinivirrete kokku segamist. Enne villimist, laagerdub vein osaliselt tammevaatides. |
Värvus | Kirsipunane |
Aroom | Punased marjad, murakamoos, roosiõied ning kerge vürts. |
Maitse | Marjane, tunda on murakat ja mustsõstart. Keskmisest madalama happesuse ning tanniiniga. Lõppmaitses on tunda veidi vanilli ning röstitud puidu noote. |
Toidusoovitus | Pasteedid, külmad lihalõigud, metslinnuliha road, lihahautised, poolkõvad pressitud juustud – Gouda, Cheddar. |
Serveerimistemperatuur | 16 - 18° C |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Klassifikatsioon: IGP Cotes de Gascogne
Cabernet SauvignonCotes de Gascognehautisedjuustudkuiv veinlihalõigudMalbecMerlotmetslinnulihapasteedidPrantsusmaapunane veinSyrahTannat