DOMAINE DESOM RIESLING WORMELDANGE KÖPPCHEN 75CL
Magususe aste | Kuiv |
---|---|
Päritolumaa | Luksemburg |
Piirkond | Remich, Wormeldange, Köppchen |
Viinamarjasort | Riesling |
Korje | Viinamarjad on korjatud Moseli jõe kaldalt, Wormeldange Köppchen viinapuuaiast. Wormeldange’i küla, kus asub Köppchen´I veini (mägi) piirkond on jagatud pinnase eripära järgi kaheks: lõuna pool on pinnas savisem ning veinid pehmemad ja mahedamad, põhja pool lubjakivisem ning veinid kargemad ja mineraalsemad. |
Valmistamine | Marjad korjatakse oktoobrikuu keskpaigas, siis kui marjades suhkrusisaldus on jõudnud 90° Oe kraadini. Marjad korjatakse varajastel hommikutundidel.Viinamarjad eraldatakse vartest, toimub külmfermentatsioon terasvaadis kontrollitud temperatuuril 24-32 päeva. Veinivirre areneb pärmisettel 5 kuud, ennem kui toimub villimine maikuu alguses. |
Värvus | Värvus on helekollane, roheka alatooniga, kirgas. |
Aroom | Aroom on puuviljane ja mineraalne, tunda valgeid lilli, pärnaõisi, lopsakaid troopilisi puuvilju, küpseid aprikoose, virsikuid, ananassi ja tsitruselisi (lime). |
Maitse | Maitse on kuiv ja puuviljane, keskmise täidlusega, tunda küpseid troopilisi luuvilju ja puuvilju, tsitruseid, kollaseid ploome ja mineraalsust. Järelmaitse on pikk ja tsitruseliselt hea happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, mereannid, grillitud kalaroad, sushi, sashimi, idamaine köök, linnulihatoidud, sealiha hapukapsaga, pehmed juustud. |
Serveerimistemperatuur | 7-9˚C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 CL |
Kirjeldus
Arengupotentsiaal: 5-8 aastat alates korjeaastast.
Aperitiivgrillitud kalaroadidamaine köökKöppchenlinnulihatoidudluksemburgmereannidpehmed juustudRemichRieslingsashimisealiha hapukapsagasushiWormeldange