DONATIEN BAHUAUD SECRET DES VIGNES CABERNET FRANC 75 CL
Päritolumaa | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Loire Valley, IGP Valle de Loire |
Viinamarjasort | 100% Cabernet Franc |
Valmistamine | Cabernet Franc viinapuu põllud paiknevad Anjou, Saumur ja Touraine aladel. Marjad korjatakse nooremapoolsetelt viinapuudelt. Viinamarjad korjatakse parimas küpsusastmes ja peale korjet pressitakse marjad koheselt, et tagada veinis olev värskus nii aroomis kui maitses. Toimub pre-fermentatsioon madalal temperatuuril 1 nädal, et tagada veinis olev marjane karakter. Veinivirre areneb 6 kuud roostevabast terasvaadis temperatuuril 18-19°C ja edasi 6 kuud pudelis. |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Värvus | Rubiinpunane violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane ja kompleksne, tunda tumedaid küpseid marju, musti ploome, küpseid mustsõstraid, paprikaid, magusaid vürtse ja kuivatatud tumedaid luuvilju. |
Maitse | Maitse on marjane ja kuiv, tunda pehmeid marjatanniine, küpseid tumedaid metsmarju ja luuvilju. Järelmaitse on pikk ja marjaselt vürtsika alatooniga. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, külmad suupisted, grill-ribid, BBQ lihad, loomaliha hautised, grill röstitud aedviljad, punaveini ja marjakastmed, juustuvalik. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 15-17°C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 CL |
Kogus kastis | 6 pdl |
Kirjeldus
Säilitamispotentsiaal: 6 aastat.
Pinnas: Kiltkivi, liivakivi ja kruus.
Veinimaja on loodud 1929. a. Loire Valley´s Donatien Bahuaud´i poolt, kes oli Château Cassemichère mõisaomanik Loire orus.
AperitiivBBQ lihadCabernet Francgrill röstitud aedviljadgrill-ribidIGP Valle de LoirejuustuvalikKülmad suupistedLoire Valleyloomaliha hautisedPrantsusmaapunaveini ja marjakastmed