ENRICO SERAFINO “SANOVENTO” BARBARESCO 75 CL
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Itaalia |
Piirkond | Piemonte, Barbaresco DOCG |
Viinamarjasort | Nebbiolo 100% |
Valmistamine | Viinapuud paiknevad Piemonte piirkonnas ja Sanavento Barbaresco veini valmistamiseks korjatakse marjad Barbaresco, Neive, Alba, Treiso viinapuuaedadest. Viinamarjad korjatakse käsitsi, marjad sorteeritakse, eemaldatakse varred, purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril roostevabast terasvaadis, matseratsioon kestab 20 päeva. Edasi küpseb vein 20 kuud keskmise suurusega 2500-4000L tammevaatides. |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane, tunda metslilli - kannikest, metsroose, liköörseid punaseid marju, luuvilju, lagritsat, tubakat, alusmetsa ja magusaid vürtse. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja täidlane. Tunda küpseid metskirsse, kuivatatud pohlad, jõhvikad, mustikad, keskmaitses pehmed tanniinid ja marjapark. Järelmaitse on pikk ja vürtsikalt marjase alatooniga. |
Toidusoovitus | Ulukiliha, väikeuluk trühvlitega, hanekonfii, rostbiif, ahjuliha, veiseliha, punaveini ja marjakastmed, küpsed arenenud laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 15-16°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Tootja: Enrico Serafino
Veinimeister: Paolo Giacosa
Arengupotentsiaal: 10-15 aastat
Raitings:
JAMES SUCKLING 93 Points