EMPORIUM APPASSIMENTO ROSSO SALENTO 75 cl
Päritolumaa | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Puglia, Salento IGT |
Viinamarjasort | Primitivo, Negroamaro |
Valmistamine | Vein on valmistatud Primitivo ja Negroamaro marjasortidest. Mõlemad marjasordid kasvavad hästi Puglia piirkonnas. Negroamaro marjasort on hinnatud just oma sügava värvuse, keskmise tanniinsuse ja lopsaka marjasuse poolest. Vein on valmistatud appassimento meetodil, kus marjakorje ajal valitakse paremad marjakobarad ning pannakse need kuivama 4 kuuks. Edasi toimub marjade pressimine, vein areneb suures vaadis. Appassimento meetodil valminud veinid on erakordselt marjase aroomi ja maitse paletiga. |
Värvus | Värvus on sügav rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroomis on tunda üleküpseid metsmarju, mustikad ja põldmarjad, kuivatatud pohlad, küpsed morello kirsid, vürtid- nelk, mustpipar, loorber. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja täidlane. Tunda üleküpseid mustikaid, põldmarju, arooniaid, küpseid mureleid, kuivatatud punased metsmarjad- pohl, jõhvikas, magusad vürtsid. Järelmaitse pikk ja marjaselt intensiivne. |
Toidusoovitus | Grillitud liharoad, BBQ lihad, ulukiliha, väikeulukid, pastatoidud, tomatikastmed, arenenud laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Tootja: Enoitalia S.P.A
Arengupotentsiaal: 5-7 aastat alates korjeaastast.