ENRICO SERAFINO BARBERA D´ALBA 75 CL
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
---|---|
Päritolumaa | Itaalia |
Piirkond | Piemonte, Barbera d´Alba DOC |
Viinamarjasort | Barbera 100% |
Valmistamine | Viinapuud paiknevad Piemonte piirkonnas, lõuna-ja edelapoolsel suunal. Viinapuude vanus on 15-30 aastat ja saagikus 9000kg/ha. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembrikuu teises pooles kuni esimese oktoobri nädalani. Marjad sorteeritakse, eemaldatakse varred, purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril roostevabast terasvaadis, matseratsioon toimub 18 päeva. Edasi vein küpseb 14 kuud keskmise suurusega tammevaatides (2500-4000L). |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on lopsakalt marjane, tunda küpseid punaseid marju, jõhvikaid, pohlasid, küpseid kirsse, kuivatatud ürte, veidikene tubakat ja vanilje nüansse. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja keskmise täidlusega. Tunda küpseid punaseid metsmarju ja luuvilju, pehmeid tammevaadi ja marjatanniine. Järelmaitse on pikk ja lopsakalt Marjane. |
Toidusoovitus | Grill-ribid, BBQ lihad,veise carpaccio, pastaroad tomatikastmes, risotto metsaseentega, arenenud juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 15-16°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 CL |
Kirjeldus
Tootja: Enrico Serafino
Veinimeister: Paolo Giacosa, Beppe Caviola
Arengupotentsiaal: 4-6 aastat