ENRICO SERAFINO CRUVA BARBERA D´ASTI 75 CL
Päritolumaa | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Piemonte, Barbera d´Asti DOC |
Viinamarjasort | Barbera 100% |
Valmistamine | Viinapuud paiknevad Piemonte piirkonnas, lõuna-ja edelapoolsel suunal. Viinapuude vanus on 15-30 aastat ja saagikus 9000kg/ha. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembrikuu teises pooles kuni esimese oktoobri nädalani. Marjad sorteeritakse, eemaldatakse varred, purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril roostevabast terasvaadis, matseratsioon toimub 18 päeva. Edasi vein küpseb 14 kuud keskmise suurusega tammevaatides (2500-4000L). |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane, tunda floraalseid noote, metslilli, kannikest, punaseid metsmarju, mureleid, kirsse, vaniljesust. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane, kompleksne ja keskmise täidlusega. Tunda küpseid luuvilju ja metsmarju, pehmed sametised tanniinid. Järelmaitse on pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | Grill-ribid, BBQ lihad,veise carpaccio, pastaroad, risotto metsaseentega, ahjupitsad, küpsed arenenud juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 15-16°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Tootja: Enrico Serafino
Veinimeister: Paolo Giacosa
Arengupotentsiaal: 4-6 aastat