ENRICO SERAFINO “MONCLIVIO” BAROLO 75 CL
Päritolumaa | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Piemonte, Barolo DOCG |
Viinamarjasort | Nebbiolo 100% |
Valmistamine | Viinapuud paiknevad Piemonte piirkonnas ja Barolo veini valmistamiseks korjatakse marjad Serralunga d’Alba, La Morra, Monforte viinapuuaedadest. Viinamarjad korjatakse käsitsi, marjad sorteeritakse, eemaldatakse varred, purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril roostevabast terasvaadis, matseratsioon kestab 20 päeva. Edasi küpseb vein 22 kuud keskmise suurusega 2500-4000L tammevaatides. |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane, tunda lopsakaid metslilli kannike, metsroos, küpseid arooniaid, jõhvikaid, pohli, mustikaid, metskirsse, lagritsat, šokolaadi, tubakat, ja alusmetsa. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja täidlane. Tunda küpseid metskirsse, liköörseid tumedaid ja punaseid marju, keskmaitses pehmed tanniinid ja marjapark. Järelmaitse on pikk ja vürtsikalt marjase alatooniga. |
Toidusoovitus | Ulukiliha, väikeuluk trühvlitega, hanekonfii, rostbiif, ahjuliha, veiseliha, punaveini ja marjakastmed, küpsed arenenud laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 15-16°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 CL |
Kirjeldus
Tootja: Enrico Serafino
Veinimeister: Paolo Giacosa
Saadaolev mõõt: 75cl
Arengupotentsiaal: 10-15 aastat.