ESPIRITU DE CHILE INTREPIDO PATRIMONIAL CARIGNAN-PAIS-CINSAULT 75 CL
Magususe aste | Kuiv |
---|---|
Päritolumaa | Tšiili |
Piirkond | Maule Valley |
Viinamarjasort | 60% Carignan, 30% Pais, 10% Cinsault |
Korje | Viinamarjad korjatakse aprillikuu esimesel poolel Maule Valley´st ja viinapuuaiad paiknevad 500-600m üle merepinna. Maule Valley oli üks esimesi piirkondi Tšiilis, kuhu istutati viinapuud ja viinamarjakasvatuse ajalugu ulatub Hispaania koloniseerimise alguseni 16 sajandil. Kliima varieerub, idapoolne külg vastu Andide mäestikku on jahedam, kui läänepoolne osa. |
Valmistamine | Viinamarjad korjatakse ja pressitakse eraldi; edasi toimub kontrollitud temperatuuril fermentatsioon (25-27°C). Edasi 50% veinist areneb Prantsuse ja Ameerika tammevaatides 6 kuud ja teine osa veinivirdest areneb roostevabast terasvaadis, et tagada veinis olev marjane karakter. |
Alkoholisisaldus | 13 % vol |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on lopsakalt marjane, tunda üleküpseid musti metsmarju, mustikad, põldmarjad, tumedad luuviljad, kuivatatud ürdid, nelk, muskaatpähkel, mõrušokolaad ja vaniljesus. |
Maitse | Maitse on marjane, kuiv, kompleksne ja täidlase kehandiga. Tunda üleküpseid musti metsmarju, musti ploome, kuivatatud ürte, mõrušokolaadi ja vürtse. Järelmaitse on marjane, pehmete tanniinidega. |
Toidusoovitus | Grill-ribid, BBQ lihad, ulukiliha, metslinnud, punaveini ja marjakastmed, küpsed juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 16-18°C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kogus kastis | 6 pdl |
Kirjeldus
Pinnas: Lubjakivi, jõeäärne settepinnas, vulkaanilised kivimid
Jääksuhkur: 2,5 g/L
Säilitamispotentsiaal: 6-8 aastat.
Uhkusega saame tõdeda, et see vein on saanud juba suurepärast tagasisidet ja saavutanud väärikaid punkte James Suckling veinikriitikult.
7809579810873BBQ lihadCarignanCinsaultgrill-ribidheaveinküpsed juustudMaule ValleymetslinnudPaispunaveini ja marjakastmedtšiiliUlukiliha