GLENGLASSAUGH TORFA
Kirjeldus
Glenglassaugh toodab lisaks klassikalisele valikule ka piiratud koguses rikkalikult turbast viskit. Linnaste kuivatamisel on kasutatud traditsioonilist turbasuitsu, mille tulemusel viski omandab erilise turbasuitsuse maitse. Glenglassaugh Torfa erineb suuresti klassikalistest highland tüüpi viskidest oma jõuliselt suitsuse karakteri poolest.
Glenglassaugh Viskivabrik, mis asub kuulsast Šotimaa rannast – Sandend Bay’st idas, asutati 1875 aastal kolonel James Moir poolt. Viskivabrik sai kiiresti kuulsaks kui hea ja kvaliteetse viski tootja ja tootmismahud kasvasid kiiresti. James Moir ajas viskiäri koos kahe vennapojaga aastani 1892, mil Glenglassaugh müüdi Highland Distillersile. 1960 aastal viidi Glenglassaugh viskitehases läbi moderniseerimine ja tootmine jätkus aastani 1986, kui töö peatus ja tehas konserveeriti.
Glenglassaugh viskivabrik elas vaikelu üle 20 aasta, kuni rühm investoreid selle detsembris 2008 uuesti käivitas. 2013 aastal liikus Glenglassaugh viskivabrik Benriach Distillery Company omandisse, eesmärgiga tuua see eriline viskivabrik täielikult elule tagasi, tagades selleks vajalikud investeeringud, tähelepanu ja hoole.
Glenglassaugh viski valmistatakse kõrgema sordi Šoti linnastest, traditsioonilisel destilleerimismeetodil, põhitähelepanuga kvaliteedil. Ajal mil paljud viskivabrikud on suuremas osas oma töö automatiseerinud, valmib Glenglassaugh viski siiamaani väikese pühendunud meeskonna käsitööna. Glenglassaugh viski küpseb aeglaselt hoolikalt valitud vaatides Glenglassaugh rannikuäärsetes ladudes.