LOUIS LATOUR BÀTARD-MONTRACHET “CLOS POIRIER” GRAND CRU 75 cl
Päritolumaa | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundia, Cotè Beaune, Puligny-Montrachet |
Viinamarjasort | 100% Chardonnay |
Valmistamine | Bâtard-Montrachet´I Grand Cru viinapuuaiad asuvad maaliliste külade Puligny-Montrachet ja Chassagne-Montrachet vahel, olles koduks maailma parimatele valgetele veinidele. "Clos Poirier" viinapuuaed on 0,85 ha suurune maatükk ja on kergesti äratuntav, kuna on ainus põld, mis paikneb põhja-lõuna suunal. Veini fermentatsioon toimub traditsioonilises tammevaadis, kus vein läbib täieliku malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb tammevaadis 8-10 kuud, millest 100% on uued vaadid. Tammevaadid on pärit Louis Latour´i veinimaja enda cooperage´s ja vaadid on keskmise rösti astmega. |
Värvus | Värvus on kuldkollane, kirgas. |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid virsikuid, õunu, aprikoose, röstitud mandleid ja röstleiba, meevaha ja mesisust, tammevaadi vaniljesust. |
Maitse | Maitse on kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid virsikuid, õunu, mineraalsust, röstitud mandleid, mineraalsust, kreemisust ja vaniljesust. Järelmaitse pikk, mineraalselt tsitruseline ja kergelt aimatava mineraalse soolakusega. |
Toidusoovitus | Pannil praetud kammkarbid, homaar (Thermidor), gillitud ja röstitud valgest kalast road, võis praetud merikurat, röstitud metslinnud- vutt, tuvi, faasan, kreemised kooresed kastmed, poolkõvad pressitud juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatul 10-12°C klassikalisest Burgundia valgeveini pokaalist ja soovitavalt enne serveerimist vein aereerida. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kogus kastis | 12 pdl |
Kirjeldus
Appellatsioon: Bâtard-Montrachet Grand Cru
Viinapuude vanus: 35+ aastat, saagikus 40 hl/ha
Arengupotentsiaal: 10+ aastat.
3566921000187BurgundiaChardonnayCotè Beaunefaasangillitud ja röstitud valgest kalast roadhomaar (Thermidor)kreemised kooresed kastmedPannil praetud kammkarbidpoolkõvad pressitud juustudPrantsusmaaPuligny-Montrachetröstitud metslinnud- vutttuvivõis praetud merikurat