LOUIS LATOUR MEURSAULT 1er CRU “GENEVRIÈRES 75 cl
Päritolumaa | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundia, Cotè Beaune, Meursault |
Viinamarjasort | 100% Chardonnay |
Valmistamine | Meursault asub Côte de Beaune's Volnayst ja Pommardist lõuna pool ja on populaarne valge veini piirkond. Viinapuud paiknevad kagusuunal “Genevriéres” viinapuuaias. Aia nimetus tuleneb ajaloolistest kadakapõõsastest “genévrier” (*kadakas), mis varasemalt seal kasvasid. Veini fermentatsioon toimub traditsioonilises tammevaadis, kus vein läbib täieliku malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb tammevaadis 8-10 kuud, millest 50% on uued vaadid. Tammevaadid on pärit Louis Latour´i veinimaja enda cooperage´s ja vaadid on keskmise rösti astmega. |
Värvus | Värvus on kollane, kirgas. |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid puu- ja luuvilju, virsikuid, õunu, kuivatatud aprikoose, röstitud mandleid ja sarapuupähkleid, röstleiba ja tammevaadi vaniljesust. |
Maitse | Maitse on kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid aprikoose, ploome, õunu, mineraalsust, kollaseid apelsine, röstitud pähkleid. Järelmaitse pikk ja võiselt kreemine. |
Toidusoovitus | Grillitud mereannid, merivähk, hiidkrevetid, linnulihatoidud, röstitud metslinnud- vutt, faasan, vasikaliha hautised koorekastmes, metsjänes koorekastmes, valge trühvli risotto, juustuvalik ja kindlasti ka Epoisses, üks Burgundia piirkonna tuntuim juust. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 10-12°C klassikalisest Burgundia valgeveini pokaalist ja soovitavalt enne serveerimist vein aereerida. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kogus kastis | 12 pdl |
Kirjeldus
Appellatsioon: Meursault 1er Cru
Viinapuude vanus: 35+ aastat, saagikus 40 hl/ha
Arengupotentsiaal: 7-10 aastat.
3566921002334BurgundiaChardonnayCotè BeauneEpoissesfaasangrillitud mereannidhiidkrevetidjuustuvaliklinnulihatoidudmerivähkmetsjänes koorekastmesMeursaultPrantsusmaaröstitud metslinnud- vuttvalge trühvli risottovasikaliha hautised koorekastmes