M.CHAPOUTIER CHATEAUNEUF DU PAPE LA BERNARDINE
Aastakäik | 2014 |
---|---|
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Prantsusmaa |
Piirkond | Rhone Valley |
Viinamarjasort | Syrah, Grenache, Mourvedre |
Valmistamine | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Veinivirde kääritamine toimub concrete vaatides 10 päeva, matseratsioon 3 nädalat. Vein areneb 12-15 kuud concreate vaatides (80%) ja osaliselt tammevaatides (20%). |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga, viskoossus keskmisest kõrgem. |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid musti marju, mustsõstraid, musti ploome, küpseid kirsse, vürtse, musta kohvi ja tumedat šokolaadi. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, marjane ja heas tasakaalus, marjatanniinid üle keskmise. Järelmaitse komplekselt marjane. |
Toidusoovitus | Ulukiliha (põdraliha) seente või trühvlitega, veise- ja lambaliharoogade juurde, arenenud juustud. |
Serveerimistemperatuur | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. Soovitavalt ennem serveerimist vein dekanteerida! |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Apellatsioon: AOP Chateauneuf-du-Pape
Arengupotentsiaal: 10-15 aastat alates korjeaastast.
Pinnas: Kruus, lubjakivi, savimullad
Tootja: Michel Chapoutier
arenenud juustudGrenachejuustkuivlammasLoomalihaMourvèdrePrantsusmaapunane veinRhone ValleySyrahulukUlukiliha (põdraliha) seente või trühvlitegaveise- ja lambaliharoogade juurde