M.CHAPOUTIER CHATEAUNEUF DU PAPE LA BERNARDINE

Aastakäik 2014
Tooteliik Kaitstud päritolunimetusega vein
Magususe aste Kuiv
Päritolumaa Prantsusmaa
Piirkond Rhone Valley
Viinamarjasort Syrah, Grenache, Mourvedre
Valmistamine Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Veinivirde kääritamine toimub concrete vaatides 10 päeva, matseratsioon 3 nädalat. Vein areneb 12-15 kuud concreate vaatides (80%) ja osaliselt tammevaatides (20%).
Värvus Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga, viskoossus keskmisest kõrgem.
Aroom Aroomis on tunda küpseid musti marju, mustsõstraid, musti ploome, küpseid kirsse, vürtse, musta kohvi ja tumedat šokolaadi.
Maitse Maitse on kuiv, täidlane, marjane ja heas tasakaalus, marjatanniinid üle keskmise. Järelmaitse komplekselt marjane.
Toidusoovitus Ulukiliha (põdraliha) seente või trühvlitega, veise- ja lambaliharoogade juurde, arenenud juustud.
Serveerimistemperatuur 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. Soovitavalt ennem serveerimist vein dekanteerida!
Saadaolevad mõõdud 75 cl

Kirjeldus

Apellatsioon: AOP Chateauneuf-du-Pape

Arengupotentsiaal: 10-15 aastat alates korjeaastast.

Pinnas: Kruus, lubjakivi, savimullad

Tootja: Michel Chapoutier

 

Alkohoolsete jookidega ja tubakatoodetega tutvumiseks kinnita palun, et oled vähemalt 18-aastane.

Ei ole veel 18-aastane

Väljun

Olen vähemalt 18-aastane

Sisenen