M.CHAPOUTIER COTES DU RHONE BELLERUCHE
Aastakäik | 2016 |
---|---|
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Prantsusmaa |
Piirkond | Rhòne Valley (Lõuna-Rhone) |
Viinamarjasort | Grenache, Syrah |
Valmistamine | Côtes du Rhône viinapuuaiad on ühed Prantsusmaa vanimad ja Belleruche aiad jäävad 4 erineva piirkonna alla: Drôme, Vaucluse, Gard ja Ardèche. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Veinivirde kääritamine toimub terasvaatides 15-21 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein areneb pärmisettel terasvaadis 9-12 kuud. |
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Punased puuviljad, põhiliselt Morello kirsid. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjane. Tunda mustsõstraid, küpseid kirsse, pehmet marjaparki. Järelmaitses pehmed vürtsid ja tunda kerget piprasust. |
Toidusoovitus | Lihalõigud, pasteedid, kergelt grillitud kanaliha, kalkuniliha, grillitud lambaliha, koorekastmes pastatoidud metsaseentega, juustud. |
Serveerimistemperatuur | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl ja 150 cl magnum |
Kirjeldus
Apellatsioon: AOP Cotès-du-Rhòne
Arengupotentsiaal: keskmiselt 5 aastat alates korjeaastast.
Tootja: Michel Chapoutier
Grenachegrillitud lambalihajuustjuustudkalkunilihakergelt grillitud kanalihakoorekastmes pastatoidud metsaseentegakuivlihalõigudLoomalihapasteedidPrantsusmaapunane veinRhone ValleySealihaSyrahuluk