M.CHAPOUTIER LA CIBOISE LUBERON BLANC
Aastakäik | 2016 |
---|---|
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Prantsusmaa |
Piirkond | Rhòne Valley (Lõuna-Rhone) |
Viinamarjasort | Grenache Blanc, Vermentino, Ugni Blanc, Roussanne. |
Valmistamine | Viinamarjad korjatakse masinatega, sorteeritakse, eemaldatakse varred, külmfermentatsioon toimub terasvaatides 3 nädalat, temperatuuril 14-18°C. Vein areneb terasvaadis „sur lie“ meetodis ja ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. |
Värvus | Värvus on helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane. Tunda kollaseid troopilisi puuvilju (virsik, ananass), valgeid lilli, rohelisi ürte ja sidrunit. |
Maitse | Maitse on värske, kuiv ja puuviljane, kergema kehandiga. Veini happesus on keskmine, tunda kollaseid troopilisi puuvilju, küpseid õunu, kollaseid ploome. Järelmaitses tunda tsitruseliste noote. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, mereannid, vahemereköök, kergelt grillitud kalaroad, kergemad juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Apellatsioon: AOP Luberon
Tootja: Michel Chapoutier
AperitiivGrenache Blanckergelt grillitud kalaroadkergemad juustudM.ChapoutiermereannidPrantsusmaaRhòne Valley (Lõuna-Rhone)Roussanne.Ugni Blancvahemereköökvalge veinVermentino