Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub terasvaadis kontrollitud temperatuuril ja fermentatsioon lõpetatakse viinamarjabrändi lisamisel. Edasi toimub matseratsioon 1 kuu ning osa veinist areneb terasvaadis ja teine osa tammevaadis 24 kuud.
Alkoholisisaldus
16%
Värvus
Värvus on granaatõunapunane, arenenud.
Aroom
Aroomis on tunda küpseid, kuivatatud puuvilju, vaarikaid, ploome, viigimarju, datleid, aroom on arenenud.
Maitse
Maitse on magus, tulvil küpseid, liköörseid metsmarju, viigimarju, vürtse, kompleksne ja arenenud. Järelmaitses pehmed tanniinid ja hea marjasus.
Toidusoovitus
Desserdid, mustika-, kirsi- ja pähklikoogid, sinihallitusjuustud.
Serveerimistemperatuur
jahutatult 12-14°C dessertveini klaasist.
Saadaolevad mõõdud
50 cl
Kirjeldus
Apellatsioon: AOP Rivesaltes
Rivesaltes sai AOC määratluse 1972 aastal, koos Côtes d’Agly and Côtes de Haut Roussillon regioonidega.
Arengupotentsiaal: 20+ aastat alates korjeaastast.