MISTINGUETT CAVA BRUT ROSADO
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Hispaania |
Piirkond | Kataloonia, Penedes, Cava DO |
Viinamarjasort | Garnacha, Trepat |
Korje | Viinamarjad korjatakse septembrikuu viimasel ja oktoobrikuu esimestel nädalatel, toimub käsitsi ja mehaaniline korje. |
Valmistamine | Kääritamine: Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 12 kuud. |
Värvus | Värvus on heleroosa, kirgas, peene ja tiheda mullijoaga. |
Aroom | Aroom on värske ja marjane. Tunda punaseid marju, maasikaid, vaarikaid, jõhvikaid, kuivatatud kibuvitsamarju, tsitruselisi- roosat greipfruuti. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise happesusega, värske ja kompleksne. Tunda küpseid punaseid marju, maasikaid, vaarikaid, kuivatatud metsamarju ja tsitruselisi. Järelmaitse on pikk, elegantne ja mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, külmad eelroad, mereannid, grillitud lõhe, pasteedid, pardicarpaccio, linnulihatoidud, pehmed juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 5-6° C klassikalisest vahuveini pokaalist või Bordeaux tüüpi valge veini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 CL |
Kirjeldus
NV (non-vintage) – Ei ole ühe aastakäigu Cava.
Jääksuhkur: 11,7g/L
Tootja kodulehelt leiab huvitavat lugemist toote sünniloost: