MISTINGUETT CAVA SEMI-SECO
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
---|---|
Magususe aste | Poolkuiv |
Päritolumaa | Hispaania |
Piirkond | Kataloonia, Penedes, Cava DO |
Viinamarjasort | Macabeo, Xarel-lo, Parellada |
Korje | Viinamarjad korjatakse erinevatel aegadel: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. Toimub käsitsi ja mehaaniline korje. |
Valmistamine | Kääritamine: Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 12 kuud. |
Värvus | Värvus on kollane, kuldse alatooniga. Mullijuga tihe, elegantne ja peenike. |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane. Tunda küpseid troopilisi puuvilju, küpseid ananasse, virsikuid, aprikoose, kollaseid õunu. |
Maitse | Maitse on poolkuiv, keskmise happesusega, värske ja lopsakalt puuviljane. Tunda küpseid kollaseid puu- ja luuvilju, nektariine, virsikuid, mangot ja kollaseid tsitruselisi, apelsini, mandariini. Järelmaitse on pikk, elegantne ja mineraalse tsitruselise happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, erinevate dessertide ja magustoitude juurde (maasika Pavlova), valge- ja sinihallitusjuustud, puuviljavalik. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 5-6° C klassikalisest vahuveini pokaalist või Bordeaux tüüpi valge veini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 CL |
Kirjeldus
NV (non-vintage) – ei ole ühe aastakäigu Cava
Jääksuhkur: 33,5g/L
Tootja kodulehelt leiab huvitavat lugemist toote sünniloost:
http://www.mistinguettsparkling.com/en/mistinguett-3/
Cava DOhispaaniakatalooniaMacabeoParelladaPenedespoolkuivXarel-lo