MOLINO A VENTO NERELLO MASCALESE ROSATO
Tooteliik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
---|---|
Päritolumaa | Itaalia |
Piirkond | Sitsiilia IGT, Belice Valley, 350-500m üle merepinna. |
Viinamarjasort | Nerello Mascalese 100% |
Valmistamine | Üle 2500 aasta on Sitsiilia olnud tähtis viinamarja kasvatuskeskkond Vahemere piirkonnas. Viinamarjad korjatakse, pressitakse, kestakontakt veinivirdega on 4 tundi, fermentatsioon toimub 13-15 päeva temperatuuril 16-18°C ja edasi areneb vein terasvaadis. |
Värvus | Värvus on lõheroosa, kirgas. |
Aroom | Aroom on värske, marjane, ja aromaatne. Tunda küpseid vaarikaid, maasikaid ja punaseid kirsse. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske, marjane ja hea happesusega, tunda küpseid punaseid metsmarju, kirsse ja roosat greipfruuti. Järelmaitse marjane ja mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, külmad suupisted, grillitud kalaroad, pastatoidud, paella, keskmised laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kogus kastis | 6 pdl |
Kirjeldus
tootja: Tenute di Orestiadi.
Viinapuu sidumise meetod: Guyot
Viinapuude istikute tihedus: 4 000/ha
Saagikus: 9 000kg/ha