MOLINO A VENTO NERO D´AVOLA VINO BIOLOGICO

Tooteliik Kaitstud geograafilise tähisega vein
Päritolumaa Itaalia
Piirkond Sitsiilia, Gibellina
Viinamarjasort 100% Nero d´Avola, orgaaniliselt kasvatatud.
Värvus Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga.
Aroom Aroomis on tunda musti luuvilju ja marju, mureleid, kirsse, vaarikaid.
Maitse Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjane, tunda küpsenud kirsse, põldmarju, vaarikaid, marjaparki, vürtse. Järelamaitse on sametiselt pehmed tanniinid.
Toidusoovitus Grillitud lihatoidud, pasta, punaveini-marjakastmed, keskmiselt laagerdunud juustud.
Serveerimistemperatuur jahutatult 15-17°C Bordeaux tüüpi veiniklaasist.
Saadaolevad mõõdud 75 cl

Kirjeldus

Viinamarjad on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Gibellina oru põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel. Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba), fermentatsioon toimub 10-12 päeva temperatuuril 24-30°C. Vein laagerdub terasvaadis ja osaliselt tammevaadis ning veini valmistamisel on kasutatud sulfiteid minimaalselt, mis on 2-3 korda vähem kui tavaveinides.

Arengupotentsiaal: 4-6 aastat alates korjeaastast.

Alkohoolsete jookidega ja tubakatoodetega tutvumiseks kinnita palun, et oled vähemalt 18-aastane.

Ei ole veel 18-aastane

Väljun

Olen vähemalt 18-aastane

Sisenen