Aroomis on tunda musti luuvilju ja marju, mureleid, kirsse, vaarikaid.
Maitse
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjane, tunda küpsenud kirsse, põldmarju, vaarikaid, marjaparki, vürtse. Järelamaitse on sametiselt marjane.
Toidusoovitus
Grillitud lihatoidud, pasta, punaveini-marjakastmed, keskmiselt laagerdunud juustud.
Serveerimistemperatuur
jahutatult 14-16°C Bordeaux tüüpi veiniklaasist.
Saadaolevad mõõdud
75 cl
Kirjeldus
Üle 2500 aasta on Sitsiilia olnud tähtis viinamarja kasvatuskeskkond Vahemere piirkonnas. Viinamarjad korjatakse, pressitakse, fermentatsioon toimub 12-15 päeva temperatuuril 24-30°C. Vein laagerdub terasvaadis ja osaliselt tammevaadis.
Arengupotentsiaal: 4-6 aastat alates korjeaastast.