MOLINO A VENTO PINOT GRIGIO VINO BIOLOGICO
Tooteliik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
---|---|
Päritolumaa | Itaalia |
Piirkond | Sitsiilia IGT, Belice Valley |
Viinamarjasort | 100% Pinot Grigio, orgaaniliselt kasvatatud |
Valmistamine | Viinamarjad on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Belice Valley põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel. Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kestakontakt veinivirdega toimub 3-4 tundi. Kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba), fermentatsioon toimub 10-12 päeva temperatuuril 16°C ja edasi vein laagerdub terasvaadis. |
Värvus | Värvus on helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Aroomis on tunda troopilisi puuvilju, kollaseid luuvilju, virsikuid, aprikoose ja tsitruselisi. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske, puuviljane ja hea happesusega, tunda kollaseid luuvilju, virsikuid, aprikoose, rohelisi ürte, tsitruseviljade mineraalsust. Järelmaitse puuviljane ja mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, mereannid, sushi&sashimi, mereanni pasta, valge kala, keskmise täidlusega juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kogus kastis | 6 pdl |
Kirjeldus
Arengupotentsiaal: 2-3 aastat alates korjeaastast.
Tootja: Tenute di Orestiadi
Viinapuu sidumise meetod: Guyot
Viinapuude istikute tihedus: 4 000/ha
Saagikus: 11 000kg/ha
AperitiivBelice Valleyitaaliakeskmise täidlusega juustud.mereanni pastamereannidMOLINOPinot GrigioSitsiilia IGTsushi&sashimivalge kala