NUVIANA CAVA BRUT 75 cl
Päritolumaa | Hispaania |
---|---|
Viinamarjasort | 30% Macabeo, 30% Xarel-lo, 40% Parellada |
Korje | Korje aeg: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. |
Valmistamine | Marjad sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest, pressitakse ning veinivirre areneb terasvaadis 17-18° C juures, kontrollitud temperatuuril. Kääritamine: traditsioonilisel meetodil, II fermentatsioon pudelis, pärmisettel 9 kuud. |
Värvus | Värvus on helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, tunda rohelisi õunu, pirne, aprikoose, veidi röstitud mandleid ja -leiba. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske, kompleksne ja puuviljane. Tunda küpseid kollaseid õunu ja pirne, troopilisi kollaseid vilju. Järelmaitse pikk ja hea mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, külmad eelroad, mereannid, pasta, risotto, paella, juustuvalik. |
Serveerimistemperatuur | Jahutatult 5-6° C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Jääksuhkur: 10 g/l
AperitiivjuustuvalikKülmad eelroadMacabeomereannidpaellaParelladapastarisottoXarel-lo