NUVIANA CAVA BRUT ROSE 75 cl
Päritolumaa | Hispaania, DO Cava |
---|---|
Viinamarjasort | Monastrell, Garnatxa, Trepat |
Korje | Marjad korjatakse nende parimas küpsusastmes, sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest, pressitakse, kestakontakt veinivirdega toimub 3-4 tundi. |
Valmistamine | Edasi veinivirre areneb terasvaadis 17-18° C juures, kontrollitud temperatuuril. Kääritamine: traditsioonilisel meetodil, II fermentatsioon pudelis, pärmisettel 9 kuud. |
Värvus | Värvus on heleroosa, kirgas. |
Aroom | Aroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju- vaarikad, jõhvikaid, pohli, küpseid kibuvitsamarju. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja lopsakalt marjane. Tunda küpseid marju- vaarikaid, jõhvikaid, küpseid tumedaid metskirsse. Järelmaitse pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, külmad eelroad, mereannid ja koorikloomad, punane kala, linnuliha, juustuvalik. |
Serveerimistemperatuur | Jahutatult 6-8° C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |