PETER LEHMANN BOTRYTIS SEMILLON
Tooteliik | Dessertvein |
---|---|
Magususe aste | Magus |
Päritolumaa | Austraalia |
Piirkond | Lõuna-Austraalia, Barossa Valley |
Viinamarjasort | 100% Semillon |
Valmistamine | Viinamarjad pressitakse, veinivirre on kestakontaktis 24 tundi. Järgmisel päeval eraldatakse kestad veinivirdest ning toimub kontrollitud temperatuuril külm fermentatsioon. |
Värvus | Värvus on kuldkollane, kirgas. |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid troopilisi puuvilju, kuivatatud aprikoose, magusaid tsitruselisi, veidi röstitud mandleid. |
Maitse | Maitse on magus, täidlane, keskmise happesusega, Tunda kuivatatud puuvilju, aprikoose, ananassi, apelsinisukaadi, mesilasvaha. Järelmaitse on pikk ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Dessertide (koorepõhised magustoidud) juurde, Creme Brulèe, hanemaks (foie gras), sinihallitusjuustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist. |
Saadaolevad mõõdud | 37,5 cl |
Kirjeldus
Tootja: Peter Lehmann
Arengupotentsiaal: 20 aastat alates korjeaastat.
austraaliaBarossa ValleyCreme BrulèeDessertdessertveinhanemaks (foie gras)Lõuna-AustraaliaSemillonsinihallitusjuustud