PETER LEHMANN MARGARET SEMILLON
Tooteliik | Geograafilise tähisega vein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Austraalia |
Piirkond | Lõuna -Austraalia, Barossa Valley |
Viinamarjasort | 100% Semillon |
Valmistamine | Viinamarjad on korjatud varakult, marjad pressitakse koheselt ja eemaldatakse kestad veinivirdest. Edasi toimub külmfermentatsioon terasvaatides kaks nädalat, vein selitatakse ja villitakse pudelisse. Vein areneb pudelis 5 aastat. |
Värvus | Värvus on kirgas helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, tunda sidrunheina, tsitruselisi, kollaseid puu-ja luuvilju, meevaha. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, kompleksne ja hea happesusega. Tunda kollaseid tsitruselisi, sidrunikoort, küpseid virsikuid, melonit ja pirne. Järelmaitse mineraalselt ürdine. |
Toidusoovitus | Mereannid, kammkarbid, valge kala ja kanaliha juurde, pehmed juustud. |
Serveerimistemperatuur | 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Tootja: Peter Lehmann
Arengupotentsiaal: kuni 5-10 aastat alates korjeaastast.
austraaliaBarossa ValleykammkarbidLõuna-Austraaliamereannidpehmed juustudSemillonvalge kala ja kanaliha juurde