PETER LEHMANN MENTOR CABERNET SAUVIGNON
Tooteliik | Geograafilise tähisega vein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Austraalia |
Piirkond | Lõuna-Austraalia, Barossa Valley |
Viinamarjasort | 100% Cabernet Sauvignon |
Valmistamine | Viinamarjad pärinevad Barossa Valley vanimatest ja väiksema saagikusega piirkondadest- Rosedale, Light Pass, Stockwell, Tanuda ja Vine Vale.Viinamarjad korjatakse, pressitakse, matseratsioon koos kestadega toimub kaks nädalat, fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril terasvaadis ja osaliselt tammevaadis. Vein areneb 15 kuud uutes Prantsuse hogshead vaatides. |
Värvus | Värvus on tumepunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid mustsõstraid, musti ploome, arooniaid, vürtse, musta pipart ja tumedat šokolaadi. |
Maitse | Maitse on kuiv, kompleksne ja täidlane. Tunda üleküpsenud mustsõstraid, kuivatatud tumedaid luuvilju, ürdisust, mõrušokolaadi ja marjatanniine. Järelmaitse on täidlaselt marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, ulukilihast valmistatud pajaroad, veiseliha, lambaliha, küpsed juustud. |
Serveerimistemperatuur | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt ennem dekanteerida. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Tootja: Peter Lehmann
Arengupotentsiaal: 8-10 aastat alates korjeaastast.
austraaliaBarossa ValleyBBQ lihadCabernet Sauvignonküpsed juustudlambalihaLõuna-Austraaliaulukilihast valmistatud pajaroadveiseliha