PFAFF ANCESTRUM PINOT GRIS 2011
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
---|---|
Magususe aste | Magus |
Päritolumaa | Prantsusmaa |
Piirkond | Alsace AOP |
Viinamarjasort | 100% Pinot Gris |
Korje | Hiliskorje. |
Valmistamine | Viinamarjad on käsitsi korjatud paar nädalat ennem marjade rosinaks muutumist, marjad sorteeritakse ja pressitakse pneunomaatilise pressiga. Toimub kontrollitud temperatuuriga fermentatsioon ja vein laagerdub sur lie meetodil 4 kuud. Edasi vein laagerdub tammevaadis 5 kuud ennem villimist. |
Värvus | Kuldkollane. |
Aroom | Aroom on kirgas, tunda kuivatatud pärnaõisi, meevaha, kuivatatud kollaseid luuvilju ja kuivatatud puuvilju. |
Maitse | Maitse on magus, puuviljane, täidlase kehandiga, hea tsitruselise happesusega. Järelmaitse pikk ja kestma jääb puuviljane sametisus. |
Toidusoovitus | Desserdid, Foie gras, grillitud krevetid, juustuvalikust kõvad laabijuustud nagu Compte ja Beaufort. |
Serveerimistemperatuur | Jahutatult 9-10° klassikalisest valge veini klaasist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Arengupotensiaal: 10 aastat.
Tootja: Le CavedesVigneronsde Pfaffenheim
Alsace AOPDessertfoie grasgrillitud krevetidlaabijuustudpfaffPrantsusmaavalge vein