RAMON ROQUETA CRIANZA 75
Päritolumaa | Hispaania |
---|---|
Piirkond | DO Catalunya |
Viinamarjasort | 60% Cabernet Sauvignon, 40% Tempranillo |
Valmistamine | Ramon Roqueta veinimaja paikneb Hispaanias, DO Penedes piirkonnas ja veinimaja on loodud 1898.aastal Ramon Roqueta Torrentó poolt. Vein on blend Hispaania enimkasvatatud tumedast marjasordist Tempranillo´st ning Cabernet Sauvignon´st, mis oma tuntuse saavutas Prantsusmaal, Bordeaux´s ning on hästi kohandunud Hispaania kliimaga. Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril 28-29°C ja vein on arenenud 24 kuud, millest 6 kuud tammevaadis. |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on lopsakalt marjane. Tunda küpseid musti ja punaseid metsamarju, kuivatatud musti ploome ja vürtse, nelk, loorberileht. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja täidlane.Tunda küpseid mustsõstraid, musti ploome, mustikaid, põldmarju, veidi magusaid vürtse, tumedat mõrušokolaadi. Järelmaitse pikk ja sametiselt pehmete marjatanniinidega. |
Toidusoovitus | Grillitud sealiha, grill-ribid, ahjus haututatud loomaliha, ulukiliha hautised, tomatikastmes pastatoidud, küpsed laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Kirjeldus
Arengupotentsiaal: 4-6 aastat alates korjeaastast.
Tootja: Ramon Roqueta