RAMON ROQUETA RESERVA 75 cl
Päritolumaa | Hispaania |
---|---|
Piirkond | DO Catalunya |
Viinamarjasort | 60% Cabernet Sauvignon, 40% Tempranillo |
Valmistamine | Ramon Roqueta veinimaja paikneb Hispaanias, DO Penedes piirkonnas ja veinimaja on loodud 1898.aastal Ramon Roqueta Torrentó poolt. Vein on blend Hispaania enimkasvatatud tumedast marjasordist Tempranillo´st ning Cabernet Sauvignon´st, mis oma tuntuse saavutas Prantsusmaal, Bordeaux´s ning on hästi kohandunud Hispaania kliimaga. Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril 28-29°C ja vein on arenenud 36 kuud, millest 12 kuud tammevaadis. |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane, milles domineerivad üleküpsed mustad ja punased metsamarjad, tunda on kuivatatud musti ploome ja magusaid vürtse, nelki, vaniljesust, loorberilehte. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja täidlane.Tunda küpseid mustsõstraid, musti ploome, mustikaid, põldmarju, vürtse ning mõrušokolaadi. Järelmaitse pikk ja pehmete marjatanniinidega. |
Toidusoovitus | Grillitud sealiha, hautised lamba- ja ulukilihast, veiseliha, tomatikastmes pastatoidud, punaveini-ja marjakastmed, küpsed arenenud laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Arengupotentsiaal: 8-10 aastat alates korjeaastast.
Tootja: Ramon Roqueta