RAMON ROQUETA TEMPRANILLO 75 cl
Päritolumaa | Hispaania |
---|---|
Piirkond | DO Catalunya |
Viinamarjasort | Tempranillo |
Valmistamine | Ramon Roqueta veinimaja paikneb Hispaanias, DO Penedes piirkonnas ja veinimaja on loodud 1898.aastal Ramon Roqueta Torrentó poolt. Tempranillo marjasort on Hispaanias enimkasvatatud. Tempranillo nimi tuleneb sõnast temprano, ehk varajane. Marjad valmivad paar nädalat varem kui teised tumedakestalised marjasordid. Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril 28-29°C ja vein areneb roostevabast terasvaadis. |
Värvus | Värvus on rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid tumedaid marju, mustikad, põldmarjad, küpseid punaseid luuvilju, kuivatatud ürte ja vürtse. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja keskmise täidlusega. Tunda on küpseid luuvilju ja tumedaid metsmarju, pehmeid marjatanniine. Järelmaitse pikk ja marjaselt vürtsikas. |
Toidusoovitus | Grill-ribid, loomalihast pajaroad, sealiha, pastatoidud, verivorstid, punaveini-ja marjakastmed, keskmise küpsusastmega laabijuustud. |
Serveerimistemperatuur | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Arengupotentsiaal: 4-6 aastat alates korjeaastast.
Tootja: Ramon Roqueta