RUFFINO „LODOLA NUOVA“ VINO NOBILE DE MONTEPULCIANO DOCG
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
---|---|
Päritolumaa | Itaalia |
Piirkond | Toskaana Vino Nobile de Montepulciano DOCG |
Viinamarjasort | 80% Sangiovese, 10% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon |
Korje | Viinamarjad on korjatud käsitsi „Lodolo Nuovo Estate“ põldudelt, korje algab septembrikuu keskel ja lõppeb oktoobrikuu alguses. Kaks nädalat toimub kontrollitud temperatuuril fermentatsioon teravaatides (27-30°C) ja edasi toimub matsetatsioon kestakontaktis 7 päeva. Peale malolaktilist fermentatsiooni vein laagerdub 18 kuud suurtes tammevaatides (25-60 hl). |
Värvus | Rubiinpunane. |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid luuvilju, musti kirsse ja marju, kuivatatud ploome, viigimarju ja ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, tunda küpseid musti ploome, kirsse, põldmarju, ürdisust ja pehmeid vürtse. Järelmaitse on marjane ja pehmelt sametise vürtsika alatooniga. |
Toidusoovitus | Hautatud lambaliha, röstitud ulukiliha, grillitud loomaliha, kõvade pressitud juustude juurde. |
Serveerimistemperatuur | 14-16°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, võib eelnevalt dekanteerida. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Esimene tootmisaasta: 1988.
Arengupotentsiaal: 8-10 aastat alates viinamarjade korjeaastast.
Cabernet Sauvignongrill loomalihaitaaliakõvad juustudlammasMerlotpunane veinsangioveseToskaana Vino Nobile de MontepulcianoUlukiliha