SIMONNET-FEBVRE CREMANT DE BOURGOGNE BRUT ROSE
Aastakäik | NV (non-vintage) |
---|---|
Päritolumaa | Prantsusmaa |
Piirkond | Burgundia, Yonne |
Viinamarjasort | 100% Pinot Noir |
Valmistamine | Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, teine fermentatsioon pudelis kestab 18 kuud. |
Värvus | Värvus on lõheroosa, mullijuga peene ja tihe. |
Aroom | Aroom on värske ja marjane. Tunda punaseid metsmarju, jõhvikaid, küpseid pohlasid, vaarikaid ja kuivatatud kibuvitsamarju. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja marjane. Tunda värskeid kirsse, küpseid punaseid metsmarju, vaarikaid ja karget tsitruselist happesust. Järemaitses pehmed marjatanniinid. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, eelroad, pasteedid, liha- ja pardi carpaccio, linnulihast valmistatud road, grillitud lõhe, pehmed juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatut 6-8°C vahuveini või Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Tootja: Simonnet-Febvre
Pinnas: Savi, lubjakivi
Viinapuude vanus: 20 aastat
Saagikus: 65hl/ha
Valmistusmeetod: Méthode Traditionnelle
Jääksuhkur: 7g/L
Arengupotentsiaal: 3-5 aastat.
AperitiivBurgundiaeelroadgrillitud lõheliha- ja pardi carpacciolinnulihast valmistatud roadpasteedidpehmed juustudPinot NoirPrantsusmaaYonne