SIRIUS BORDEAUX ROUGE
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Prantsusmaa |
Piirkond | Bordeaux |
Viinamarjasort | 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon |
Valmistamine | Suurem osa viinamarjadest kääritatakse traditsioonilisel Bordeaux viisil: Kobarad on koos vartega ja kääritamine toimub vaatides, kus temperatuur on vahemikus 27 - 32ºC, et eraldada värvi ja tanniini. Sellele järgneb vaadis hoidmise periood (15-21 päeva), et anda veinile iseloomulik Bordeaux struktuur ja potentsiaal pikaealisusele. Selleks, et välja tuua maksimaalset puuviljasust, läbib ülejäänud kogus viinamarju süsihappe leotuse. Peale seda, kui erinevate vaatide sisud on omavahel segatud säilitatakse Sirius Rouge veel 12 kuud Prantsuse tammevaatides. |
Värvus | Särav tumepunane, purpurpunase helgiga. |
Aroom | Üleküpsenud tumedad marjad, milles on tunda kuivatatud ploomi, mustsõstart, murakaid, vanilli. |
Maitse | Elegantse struktuuriga, pehme tanniiniga. Tunda on kuivatatud puuvilju, vanilli ning veidi kohvi lõppmaitses. |
Toidusoovitus | Steik, veiseliha hautised, lammas pajaroogades, küpsed juustud. |
Serveerimistemperatuur | 16-18° C |
Saadaolevad mõõdud | 75 cl |
Kirjeldus
Klassifikatsioon: AOC Bordeaux.
Viinapuude vanus: 30 aastat.
BordeauxCabernet SauvignonhautisedjuustudkuivlammasMerlotPrantsusmaapunane veinsteik