VALLFORMOSA CLASSIC CAVA BRUT 75 CL
Tooteliik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
---|---|
Magususe aste | Kuiv |
Päritolumaa | Hispaania |
Piirkond | Kataloonia, Penedes, Cava DO |
Viinamarjasort | Macabeo, Xarel-lo, Parellada |
Korje | Viinamarjad korjatakse erinevatel aegadel: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. |
Valmistamine | Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 12 kuud. |
Värvus | Kahvatukollane, roheka alatooniga. Mullijuga tihe ja elegantne. |
Aroom | Värske ja puuviljane. Tunda rohelisi õunu ja tsitruselisi. |
Maitse | Kuiv ja värske. Tunda küpseid kollaseid õunu, troopilisi puuvilju ja rohelisi tsitruselisi. Järelmaitse on pikk, elegantne ja mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, eelroad (kala), mereannid, sushi, rohelised salatid mereandidega, linnuliharoad, pehmed juustud. |
Serveerimistemperatuur | jahutatult 5-6° C klassikalisest vahuveini pokaalist või Bordeaux tüüpi valge veini pokaalist. |
Saadaolevad mõõdud | 75 CL |
Kogus kastis | 6 pdl |
Kirjeldus
NV (non-vintage) Ei ole ühe aastakäigu Cava
Jääksuhkur: 11g/L
cavaCava DOhispaaniakatalooniaMacabeoParelladaPenedesvallformosaXarel-lo