Émilien Boutillat – 2023. aasta parim vahuveini valmistaja

Rare Champagne ja Piper-Heidsieck peaveinimeister Émilien Boutillat pälvis teist korda parima vahuveini valmistaja tiitli Rare Champagne eest peale 2021. aastat, mil pälvis parima veinimeistri tiitili Piper-Heidsieck šampanja eest.

Teisipäeval, 4.juuil 2023 pärjati 36-aastane, Rare Champagne ja Piper-Heidsieck peaveinimeister, Émilien Boutillat 2023. aasta parimaks vahuveini valmistajaks, mis antakse välja maailma kõige mõjukamal veinikonkursil, International Wine Challenge (IWC). Emilien Boutillat nimetati mõlema šampanjamaja finalistika ja võitis oma teise tiitli ja auhinna Rare Millésime 2008 eest kui 2023. aasta parim vein.

Alates 1985. aastast on Rare Champagne valmistatud vaid kolmteist aastakäiku. Šampanjamaja valib vaid ainulaadsed, ebatüüpilised aastad, kus aeg ja asjatundlikkus toovad esile erakordsed šampanjad, võideldes aastakäikude trivialiseerimise vastu.

Émilien’i filosoofia Rare Champagne ja Piper-Heidsieck šampanjade valmistamisel tugineb traditsioonidele ja tavadele. Tema edumeelsus võimaldab tal veinimeistrina parandada Rare Champagne ja Piper-Heidsieck veinide kvaliteeti, suurendades viinamarjade potentsiaali oma igapäevase rutiini kõigis aspektides, mis hõlmab täielikku pühendumust kõigis tootmisprotsessides, et luua täiuslikke šampanjasid aastast aastasse. Émilien on suurte šampanjamajade seas üks noorimad veinimeistreid, Champagne’s sündinud ja üles kasvanud oma isa Meunier’i viinamarjaistandustes, on ta saanud laialdased teadmised ja kogemused erinevate veinitootjate juurest Tšiilist, Uus-Meremaalt, Lõuna-aafrikast, Californiast, Rhone’st ja Bordeaux’t.

Tema kokkupuude erinevate veiniaedade ja- kultuuridega ning veinivalmistamise tavadega on võimaldanud tema oskustel ja teadmistel õitseda, mis on kujundanud temast avatud meelega peaveinimeistri, kes ta praeg on. Émilienil on laialdased teadmised viinamarjade kasvatamisest ja veini valmistamisest, töötades pidevalt selle nimel, et sünniks ideaalne šampanja, järgides samal ajal Rare Champagne ja Piper-heidsieck uuenduslikku ja ainulaadset filosoofiat maailmatasemel šampanjade tootmisel.

Peaveinimeistrina on ta ka kogu südamest pühendunud Champagne jätkusuutliku tuleviku tagamisele ning püüab pidevalt rakendada keskkonnasõbralikke tagasid igas veinivalmistamise protsessi etapis.