Flor de Caña Sustainable Cocktail Challenge 2024

Flor de Caña Rum, maailma esimene süsinikuneutraalne ja õiglase kaubanduse sertifikaadiga kange alkohol, avas registreerimise Sustainable Cocktail Challenge 2024 võistlusele.

Eesti baarmenid, kes soovivad näidata oma talenti ja loovust jätkusuutlike kokteilide valmistamisel, saavad võistlusele registreeruda veebilehel www.flordecanachallenge.com 

Lehelt leiab ka üksikasjalikku teavet kriteeriumite, juhiste ja täpsemate võistlustingimuste kohta.

Registreerimine lõpeb 27. augustil 2024.

See unikaalne võistlus inspireerib ja edendab jätkusuutlikku miksoloogiat ülemaailmse baarmenite kogukonna seas, et üheskoos luua rohelisem tulevik.

Eesti finaal toimub 3. septembril 2024 Tallinnas, Fonoteekis.

Algatus kutsub baare ja baarmeneid looma kokteile Flor de Caña rummiga, kasutades jätkusuutlikke koostisosi ja tehnikaid.

Jätkusuutlik lähenemine jookide puhul tähendab kohaliku tooraine eelistamist. Näiteks, kokteil vajab happelist koostisosa ja tavaliselt kasutatakse selleks sidrunit või laimi. See tähendab aga pikka logistikateekonda, mistõttu baarmanid otsivad alternatiive. Eestis on selliseks alternatiiviks näiteks astelpaju.

Lisaks sellele, et need originaalsed kokteilid on menüüs tarbijatele nautimiseks, osalevad need ka võistlusel, kus autasustatakse riigi parimat jätkusuutlikku kokteili.

Iga grupi võitnud baarid ja baarmenid kvalifitseeruvad seejärel osalema Sustainable Cocktail Challenge ülemaailmses finaalis, mis toimub eksootilises Nicaraguas 2025. aastal.

Flor de Caña on premium-rummi bränd ja maailma esimene süsinikuneutraalne ja õiglase kaubanduse sertifikaadiga kange alkohol.

1890. aasta peremõisast pärinev rumm destilleeritakse 100% taastuvenergia abil ja vanandatakse looduslikult aktiivse vulkaani jalamil ilma suhkru või kunstlike koostisosadeta. Bränd on tunnustatud ülemaailmse jätkusuutlikkuse liidrina, olles pälvinud selliseid tunnustusi nagu “Maailma kõige jätkusuutlikum rummi bränd” (USA), “Eetiline auhind” (UK) ja “Jätkusuutlikkuse kangete alkohoolsete jookide tootja” (Prantsusmaa). www.flordecana.com